«Борг Януковича»: Суд Лондона призупинив рішення про виплату Росії $3 млрд

«Борг Януковича»: Суд Лондона призупинив рішення про виплату Росії $3 млрд
Янукович позичив у Путіна $3 млрд в грудні 2013 року

Суд прийняв рішення на користь України щодо повного зупинення виконання рішення, винесеного в порядку спрощеного провадження, до завершення розгляду апеляційної скарги нашої країни

Високий суд Англії визнав право України на апеляцію у справі так званого боргу Януковича, за яким Росія надала Україні $3 млрд в борг за часів екс-президента України.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства фінансів України.

«Високий суд прийняв рішення на користь позиції України щодо повного зупинення виконання рішення, винесеного у порядку спрощеного провадження, до завершення розгляду апеляційної скарги України», - йдеться у повідомленні.

У грудні 2013 року тодішній президент України Янукович домовився з президентом РФ Володимиром Путіним, що Росія надасть Україні кредит на $15 млрд через розміщення українських цінних паперів, які викупить Москва. Невдовзі перша частина цих облігацій на суму $3 млрд була розміщена на Ірландській фондовій біржі, і її й викупила Росія.

9 березня Високий суд Лондона схвалив прискорений розгляд позову Росії до України щодо євробондів на $3 млрд. При цьому суддя відкинув всі аргументи української сторони у цій справі. Понад те, суд зняв з російської сторони всі звинувачення щодо політичного тиску на Україну.

Голосіївський районний суд Києва наклав арешт на кредит Росії у $3 млрд та нараховані відсотки, який було надано Януковичу наприкінці його правління.

У Росії наголошують, що Україна повинна повернути ці кошти

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: