Бойовик на Донбасі погрожував патрулю ОБСЄ автоматом

Бойовик на Донбасі погрожував патрулю ОБСЄ автоматом
Патруль місії благополучно повернувся на базу в Маріуполі

Бойовик вживаючи нецензурну лексику, сказав місії ОБСЄ російською мовою: «Негайно їдьте звідси! Якщо під’їдете ближче, я стрілятиму»

У понеділок, 5 березня, на непідконтрольній уряду України території Донецької області чоловік у військовій формі погрожував автоматом спостерігачам місії ОБСЄ.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ.

Інцидент стався поблизу населеного пункту Козацьке (непідконтрольний урядові, 36 км на північний схід від Маріуполя).

«Патруль СММ (у складі шести працівників місії на двох броньованих автомобілях) побачив озброєного автоматом (АК-74) чоловіка в одязі військового типу, який стояв на блокпості збройних формувань, розташованому на східній околиці населеного пункту. Члени патруля СММ також бачили, як він навів автомат прямо на перший автомобіль місії, який на той момент був приблизно за 120 метрів на захід від блокпоста», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наблизившись на відстань орієнтовно 100 метрів на захід від блокпоста, команда СММ побачила, як чоловік опустився на коліно, продовжуючи тримати автомат націленим на автомобіль спостерігачів.

«Патруль СММ відразу ж зупинився. Водій першого автомобіля місії привідкрив двері та попросив чоловіка опустити зброю і покликати свого командира. Озброєний чоловік, вживаючи нецензурну лексику, сказав російською мовою: «Негайно їдьте звідси! Якщо під’їдете ближче, я стрілятиму». Тим часом він постійно тримав перший автомобіль СММ на прицілі», – додають в ОБСЄ.

Зазначається, що патруль місії негайно покинув цей район, рухаючись у західному напрямку, і благополучно повернувся на базу в Маріуполі.

Минулого тижня бойовики терористичних організацій «Л-ДНР» не пустили патруль місії ОБСЄ в тимчасово окуповане село Патріотичне, що в 35 кілометрах від Маріуполя. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: