Бойовики на Донбасі активізували обстріли з мінометів, двох бійців поранено

Бойовики на Донбасі активізували обстріли з мінометів, двох бійців поранено
Українські військовослужбовці

Окупанти вчора обстрілювали військових Об'єднкних сил на усіх напрямках

У п’ятницю, 13 липня, російські окупаційні війська по всій лінії зіткнення на Донбасі порушували режим припинення вогню, застосувувавши гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а на окремих ділянках – заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Як повідомляє прес-центр Об’єднаних сил, за минулу добу противник 24 рази відкривав вогонь по позиціях українських військ, у тому числі два рази - з важкого озброєння.

На луганському, попаснянському, світлодарському та горлівському напрямках відмічалися поодинокі обстріли підрозділів Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Кряківка, Троїцьке, Новолуганське та Південне. При цьому, противник застосував по захисниках Новолуганського 82-мм міномет і випустив у наш бік вісім мін.

«На донецькому напрямку окупанти продовжили вживати активні провокативні заходи, щоб викликати вогонь у відповідь. Застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю ворог обстріляв позиції українських захисників у районах населених пунктів Мар’їнка, Опитне, Кам’янка та Піски», - додали у прес-центрі.

На маріупольському напрямку минулої доби знову зафіксовано найбільшу кількість обстрілів. 12 разів російські найманці порушили всеохоплююче «хлібне перемир’я». Прицільний, провокативний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти відкривали по позиціях біля населених пунктів Талаківка, Водяне, Гнутове, Широкине та Пищевик.

«Поряд із цим, ворог збільшив калібр забороненого Мінськими домовленостями озброєння, з якого обстріляв позиції Об’єднаних сил у районі Водяного. Цього разу у бік наших захисників прилетіло п’ять мін калібром 120 мм. На жаль, внаслідок ворожого вогню на цьому напрямку було поранено двох наших захисників», - зазначається у ранковому звіті.

За уточненими даними розвідки чотирьох окупантів поранено.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ чотири рази порушили режим припинення вогню на луганському, донецькому та маріупольському напрямках. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції українських захисників біля Кримського, Мар’їнки, Талаківки та Гнутового.

Нагадаємо, у четвер бойовики на Донбасі використали заборонені міномети, трьох бійців поранено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: