Бойовики продовжують провокації проти сил АТО: б’ють із важкого озброєння

Бойовики продовжують провокації проти сил АТО: б’ють із важкого озброєння

Російсько-терористичні війська залучають на ці обстріли знімальні групи підконтрольних ЗМІ

Упродовж сьогоднішнього дня в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі російсько-терористичні війська не припиняли обстріли позицій української армії. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Як і в понеділок, 9 жовтня, сьогодні основна активність проросійських найманців зберігалась на донецькому і луганському напрямках.

«Так, вночі бойовики зі стрілецької зброї і протитанкового гранатомету били по захисниках Кримського та станції Донець», - йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку вдень ворог з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї обстрілював укріплення сил АТО у районі Авдіївської промзони. А озброєння БМП окупанти застосовували біля Пісків, інформують у штабі.

«На приморському напрямку під ранок противник майже годину вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї поблизу Новотроїцького. Наші бійці оперативно і жорстко відповіли ворогу з піхотного озброєння», - повідомляє прес-центр. 

«Також варто додати, що за оперативними даними на тимчасово окупованій території бойовики й надалі приховано продовжують планувати і здійснювати вогневі провокації проти українських військ. Одночасно з демонстративним доведенням до передових підрозділів «наказу про заборону застосування зброї», російсько-окупаційне командування так званого 2 армійського корпусу видає окремі розпорядження про обстріли з метою відкриття вогню у відповідь. Нерідко ці провокації бойовики синхронізують з маршрутами та часом пересування представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Одночасно на ці обстріли залучають і знімальні групи підконтрольних ЗМІ. Про тотальний контроль свідчить і той факт, що представники контррозвідки ФСБ Росії перевіряють усі відзняті сюжети, аби не допустити потрапляння в ефір кадрових російських військових», - йдеться в повідомленні прес-центру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: