Бойовики провокують українських воїнів на протистояння: у сил АТО є втрати

Бойовики провокують українських воїнів на протистояння: у сил АТО є втрати

Від опівночі російсько-терористичні війська 14 разів відкривали вогонь

Оперативна обстановка у районі проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною. Попри зменшення кількості обстрілів, російсько-терористичні війська на різних ділянках фронту намагаються втягнути сили АТО у бойові протистояння. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«На луганському напрямку ворог зі 120 мм міномету та стрілецької зброї обстріляв позиції українських захисників поблизу Луганського. Міномети калібру 82 мм були застосовані неподалік Лопаскиного та Троїцького. Крім того, впродовж сьогоднішнього дня, окупанти провокували наших військовослужбовців у районі Кримського та Зайцевого», - йдеться в повідомленні.

За даними штабу АТО, на донецькому напрямку під вогонь з піхотного озброєння потрапили оборонці Авдіївки, Пісків, Мар’їнки та Старогнатівки, а поблизу Новотроїцького наші позиції обстрілював снайпер.

«Також у районі Маріуполя ворог випустив близько двох десятків мін калібру 120 і 82 мм по захисниках Водяного. За необхідності військовослужбовці сил АТО давали ворогу жорстку відповідь зі стрілецького озброєння та гранатометів», - повідомляє прес-центр,

Загалом від опівночі незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир’я.

«У результаті ворожих обстрілів два українських військовослужбовці зазнали поранення», - інформує штаб АТО.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Нагадаємо, спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: