Бойовики затягують відновлення інфраструктури Донбасу – штаб АТО

Бойовики затягують відновлення інфраструктури Донбасу – штаб АТО

Українська сторона закликає РФ змусити бойовиків надати письмові гарантії безпеки для проведення ремонтно-відновлювальних робіт

Російська сторона СЦКК (Спільний центр з контролю та координації) намагається спрямувати українську сторону СЦКК на прямі домовленості з невизнаними ОРДО та ОРЛО для сприяння проведенню ремонтних робіт на критичних об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу. Про це 1 жовтня заявили у прес-центрі штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК.

«Намагання російської сторони СЦКК відсторонитися та спрямувати українську сторону СЦКК до вирішення питань щодо сприяння у наданні гарантій безпеки для планування та виконання ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу на прямі домовленості з невизнаним керівництвом ОРДО та ОРЛО, є нелегітимними та неконструктивними», - йдеться у заяві.

За даними СЦКК, нагального вирішення ремонтно-відновлювальних робіт потребують такі об’єкти: укріплення протиаварійного захисту дамби шламонакопичувача третьої черги на фенольному заводі у н.п. Новгородське Донецької області та ремонт газопроводів-відводів до газорозподільчих станцій поблизу н.п. Мар'їнка та Кримське.

Ці об'єкти розташовані поблизу лінії розмежування сторін. «З боку ОРДО і ОРЛО гарантій безпеки на час проведення ремонтно-відновлювальних робіт немає. Затягування надання гарантій з вини представників ОРДО і ОРЛО призведе до неможливості виконати робіти через погіршення кліматичних умов та загострення гуманітарної ситуації в районах Мар'їнки та Кримського», - заявили в СЦКК.

У Спільному центрі також зазначили, що непроведення ремонту несе загрозу надзвичайної ситуації щодо забруднення прилеглих ґрунтів та екологічної катастрофи в районі населеного пункту Новгородське.

«Українська сторона СЦКК закликає російську сторону застосувати свій вплив на керівництво ОРДО і ОРЛО та змусити їх надати письмові гарантії безпеки для проведення ремонтно-відновлювальних робіт», - підсумували в СЦКК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: