Брат «в’язня Кремля» Панова пояснив, чим допомагає архієпископ Климент українцям в російських тюрмах

Брат «в’язня Кремля» Панова пояснив, чим допомагає архієпископ Климент українцям в російських тюрмах
владика Климент
Фото: Gottstat

Ігор Котелянець надіється, що владика Климент частіше зможе відвідувати політув'язнених

«В’язень Кремля» Євген Панов дуже змінився після того як його у СІЗО в Сімферополі відвідав архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів брат ув’язненого Ігор Котелянець.

«Якщо раніше Женя на судових засіданнях виглядав виснаженим, то потім став активним. Не соромився, перебивав прокурора, говорить, доносить свою думку, ставить запитання свідкам, прокурору. Тобто у нього з’явилися сили, щоби боротися. Він зрозумів: немає сенсу просто сидіти і чогось чекати», - розповів Ігор Котелянець.

На думку брата українського політв’язня, у владики Климента покликання – він заряджає силою, підтримує. А людська підтримка потрібна українським в’язням, оскільки вони рідко бачаться навіть зі своїми адвокатами. Пан Котелянець нагадав, що владика Климент лише одного разу зміг потрапити до Євгена Панова і кілька разів відвідав Володимира Булуха. «Вони перебувають в такому інформаційному вакуумі, а на них постійно тиснуть, кажучи, що вони нікому не потрібні тощо», - зазначав Ігор Котелянець.

Як повідомляв «Главком», днями архієпископу Клименту не дозволили побачитися з ув’язненим в Росії Олегом Сенцовим. На думку адвоката Ольги Дінзе, причина цього - конфлікт між Московським і Київським патріархатом, який який пов’язаний із можливим створенням автокефальної православної церкви. 

Читайте також інтерв’ю архієпископа УПЦ КП Климента «Главкому»: У мене була одна зустріч із Сергієм Аксьоновим. Думаю, це сталось після дзвінка з Москви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: