Бразилія планує залишити глобальний міграційний пакт

Бразилія планує залишити глобальний міграційний пакт

Національні уряди країн мають схвалювати і реалізовувати свою власну політику щодо питання міграції, вважає майбутній очільник МЗС Бразилії Ернесто Араухо

Майбутній очільник МЗС Бразилії Ернесто Араухо заявив, що Бразиліа має намір вийти із глобального міграційного пакту. На його думку, дана міжнародна домовленість не є правильним інструментом для вирішення проблеми міграції.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Замість цього, як відзначив Араухо, національні уряди країн мають схвалювати і реалізувати свою власну політику щодо даного питання.

На думку майбутнього очільника бразильського зовнішньополітичного відомства, міграція не є глобальною проблемою. В той же час кожна окрема країна має підходити до цього питання залежно від власного національного контексту.

При цьому Араухо повідомив, що Бразилія і далі буде приймати біженців із сусідньої Венесуели, які масово покидають країну через гостру економічну кризу. Хоча, на думку майбутнього глави МЗС Бразилії в кабінеті Жаїра Болсонару, лише відновлення демократичного режиму в Венесуелі може допомогти вирішити проблему із біженцями.

На сьогодні вже 10 країн заявили, що мають намір вийти із міграційного пакту. Чилі повідомила про те, що розглядає можливість подібного кроку. 164 із 193 країн-членів ООН в понеділок ратифікували міграційний пакт на саміті в Марракеші (Марокко).

Всього на сьогодні в світі нараховується 21,3 млн. біженців.

Раніше повідомлялося, що представник праворадикальної «Соціал-ліберальної партії» Жаір Болсонаро здобув перемогу на президентських виборах у Бразилії. З 1 січня 2019 року він офіційно приступить до виконання обов'язків 38-го президента країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: