Brexit: чому Путін не радіє

Brexit: чому Путін не радіє
ТАСС

Вихід Британії з ЄС матиме негативні наслідки для російської економіки

У Москві ніхто не радіє у зв'язку з Брексітом. Це не дивно, оскільки проблеми в Європі можуть зруйнувати надії Росії на поліпшення економічної ситуації, пише Die Zeit.

За словами економіста Євсея Гурвича, Brexit матиме негативні наслідки для російської економіки. З ним погоджується і російський прем'єр Дмитро Медведєв: «Нас, звичайно, це не радує. Це додаткові ризики для нашої економіки»

Річ у тім, що незважаючи на санкції, частка Євросоюзу у зовнішній торгівлі з Росією становить 44,5%, він залишається найважливішим міжнародним партнером Росії. Не дивно, що російський індекс РТС у вівторок впав майже на 5%, в той час як рубль дещо послабився по відношенню не до долара, а до євро. Глава ЦБ РФ Ельвіра Набіулліна заявила, що довгострокові наслідки референдуму для Росії залежать від точних обставин виходу Великобританії.

«Можна з упевненістю сказати, що все це не є причиною для радості - в кінці кінців, країна впродовж двох років переживає рецесію. Після того, як ціна на нафту з початку року дещо піднялася, в економіці намітився тренд на поліпшення. У травні негативні показники ВВП склали всього 0,8% в порівнянні з минулим роком. Нові проблеми зараз - останнє, чого хочуть російські керівники», - резюмує видання.

Як повідомлялось, європейські політики переконані, що російський президент Володимир Путін радіє Brexit. Британський прем'єр Девід Кемерон перед референдумом назвав російського президента та лідера ІД (терористична організація, заборонена в РФ - прим. Пер.) Абу Бакр аль-Багдаді тими, хто буде радий виходу Великобританії з ЄС. Ще більш прямо висловився міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд: «Єдина країна, яка хоче, щоб ми покинули ЄС, - це Росія». Коли в п'ятницю були оголошені результати голосування, ряд спостерігачів в Німеччині і США підтримали цю позицію. Серед них і колишній посол США в Росії Майкл Макфол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: