Британія сьогодні оприлюднить звіт щодо розслідування отруєння Скрипалів

Британія сьогодні оприлюднить звіт щодо розслідування отруєння Скрипалів

ОЗХЗ проводила аналіз проб токсичної речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХО) завершила роботу над вивченням обставин отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері та направить свій звіт у четвер всім країнам-членам.

Про це повідомило видання Evening Standard з посиланням на речника британського МЗС.

Представник міністерства повідомив, що відомство звернулось до ОЗХЗ з проханням направити звіт із висновками розслідування всім державам-членам організації.

«Це прозорий і відкритий підхід, якого ми дотримувалися з самого початку, і він різко суперечить тривалій тактиці Росії із заплутування і відволікання уваги», - сказав прес-секретар міністерства.

Очікується, що звіт буде оприлюднений у четвер опівдні за лондонським часом.

Як повідомлялось, ОЗХЗ проводила аналіз проб токсичної речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

6 квітня британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію, було виготовлено на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. 

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів у Великій Британії та стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: