Британія вперше відкрито звинуватила РФ у кібератаках, у тому числі - на Україну

Британія вперше відкрито звинуватила РФ у кібератаках, у тому числі - на Україну

ГРУ стоїть за кількома кібератаками в світі, - глава МЗС Британії

Глава МЗС Великобританії Джеремі Хант заявив, що російська розвідка стоїть за кількома кібератаками в світі. За даними телеканалу Sky News, це перший випадок, коли британська влада прямо звинувачують ГРУ у ворожих діях в кіберпросторі.

«Така модель поведінки демонструє їх (ГРУ) бажання діяти, не звертаючи уваги на міжнародне право і на встановлені норми, і це робиться з почуттям безкарності, без наслідків», - наводить телеканал слова міністра.

«Наша позиція ясна: разом з нашими союзниками, ми будемо викривати і відповідати на спроби ГРУ підірвати міжнародну стабільність», - додав Хант.

Видання The Telegraph уточнює, що подібні висновки зробили фахівці Національного центру кібербезпеки Великобританії.

За даними британських спецслужб, ГРУ має відношення до шести кібератак в період з 2015 по 2018 роки. Так, зокрема, йдеться про злам серверів Національного комітету Демократичної партії США в період передвиборної кампанії 2016 року, в проникненні в бази даних WADA і в поширенні в 2017 року комп'ютерного вірусу Bad Rabbit. Також в МЗС у Великобританії заявили, що з ГРУ пов'язані не менше 12 хакерських груп. У жовтні 2017 року вірус Bad Rabbit атакував комп'ютери в Росії, Україні, Туреччині та Німеччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: