Британія звинуватила РФ в атаці на керівника Організації заборони хімічної зброї

Британія звинуватила РФ в атаці на керівника Організації заборони хімічної зброї

Москва планує ветувати рішення про продовження механізму роботи ОЗХЗ

В четвер, 9 листопада, делегація Великої Британії в Організації заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) опублікувала заяву, в якій РФ було звинувачено в неприхованій політичній атаці на нинішнього керівника цієї організації Ахмеда Узюмджу.

Тим самим, на думку британської сторони, РФ намагається підірвати потенціал і компетенцію даної міжнародної організації. Про це повідомляє Reuters.

Дана заява була озвучена під час сесії ОЗХЗ, яка проводиться в Гаазі.

Протиріччя спричинені тим, що в доповіді від 26 жовтня ОЗХЗ звинуватила уряд Сирії в проведенні хімічної атаки 4 квітня в місті Хан-Шейхун, в результаті якої загинуло 80 осіб. Дане розслідування проводилося відповідно до механізму, який був запроваджений Радою Безпеки ООН у 2015 році і термін дії якого припиняється 17 листопада. РФ планує використати своє право вето для того, щоб заблокувати продовження дії мандату ОЗХЗ. При цьому Москва разом із Тегераном пропонує провести нове розслідування інциденту 4 квітня, базуючись на зразках матеріалів, які зібрані безпосередньо на місці хімічної атаки. Хоча раніше Дамаск передав ОЗХЗ зразки для аналізу із місця подій, за якими було зроблено висновок, що на початку квітня 80 осіб загинули від використання газу зарін. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: