Британія звинуватила РФ в порушенні Конвенції про заборону хімічної зброї

Британія звинуватила РФ в порушенні Конвенції про заборону хімічної зброї

Британія в ООН заявила про пряму причетність російського уряду зі справою отруєння Сергія Скрипаля

Посол Великої Британії в ООН Джонатан Аллен заявив під час термінового засідання Ради безпеки 14 березня, що Росія не оголосила про програму розробки нервово-паралітичної речовини «Новичок», яким, як стверджується, були отруєні в британському місті Солсбері російський екс-шпигун Сергій Скрипаль і його дочка.

Таким чином Москва порушила Конвенцію про заборону хімічної зброї, наголосив Аллен.

За його словами, виробництво речовини є складним процесом, що дозволяє говорити про причетність держави до цієї зброї.

Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі заявила про солідарність Вашингтона з Лондоном. За словами Гейлі, влада США вважає, що відповідальність за напад у Солсбері несе Росія. Американський дипломат закликала Москву до співпраці в розслідуванні отруєння Скрипаля.

Посол Росії в ООН Василь Небензя заявив про непричетність Москви до інциденту. Він зазначив, що Росія не вела наукових розробок речовини під назвою «Новичок». Він також припустив, що хімічна речовина, якою отруїли Скрипаля, могла бути вироблена у самій Великій Британії. Небензя сказав, що Росія не отримувала від британської сторони запит відповідно до Конвенції ООН.

При цьому російський представник наголосив, що Москва готова співпрацювати з Лондоном у розслідуванні «справи Скрипаля».

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: