Британські дипломати розсекретили переписку з Трампом

Британські дипломати розсекретили переписку з Трампом
Дональд Трамп

Британські дипломати були настільки стривожені звичкою Трампа робити несподівані і різкі заяви рано вранці в Twitter

Британські ЗМІ отримали доступ до розсекреченої серії електронних листів дипломатів Великобританії після обрання президентом США Дональда Трампа.

Про це повідомляє ВВС.

Зокрема, як свідчать листи, британські дипломати були настільки стривожені звичкою Дональда Трампа робити несподівані і різкі заяви рано вранці в Twitter, що навіть подумували створити внутрішню систему раннього попередження.

Як пояснюють журналісти, чиновники прагнули убезпечити себе на випадок, якщо чергове епохальне рішення Трамп оголосить в момент, «коли Лондон відходить до сну».

Більшу частину кореспонденції, наданої за запитом Бі-бі-сі, становить електронне листування між британським МЗС і посольством у Вашингтоні та відноситься до періоду, коли Трамп видав указ про заборону на в'їзд громадянам семи країн з переважно мусульманським населенням.

Перший зі своїх антиміграційних указів Трамп підписав 27 січня, невдовзі після переїзду в Білий дім, де всього за кілька годин до цього прийняв першого іноземного керівника - британського прем'єра Терезу Мей.

Чиновники Форін-офісу побоювалися, що заборона торкнеться тисяч британських громадян, що мають також громадянство країн, які потрапили під заборону (при отриманні британського громадянства відмовлятися від паспортів інших країн не потрібно).

У цьому контексті дипломати обговорювали можливі наслідки для відносин між Мей і новим американським президентом.

Нагадаємо, у США вперше опублікували 2891 документ про вбивство 35-го президента країни Джона Кеннеді. Матеріали доступні на сайті національних архівів США.

Документи про вбивство Кеннеді «можуть бути відредаговані лише в дуже рідкісних випадках».

Раніше повідомлялося, що американський мільярдер Том Стаєр запустив кампанію під назвою «Необхідно оголосити імпічмент», метою якої є усунення президента США Дональда Трампа від влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: