Британські спецслужби запідозрили «Лабораторію Касперського» в шпигунстві

Британські спецслужби запідозрили «Лабораторію Касперського» в шпигунстві

В Центрі урядового зв'язку підозрюють, що ФСБ РФ використовує софт компанії для шпигунства за стратегічно важливими закордонними цілями

Британські спецслужби побоюються, що Федеральна Служба Безпеки може використовувати програмне забезпечення «Лабораторії Касперського» для шпигунства за членами уряду країни, повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією видання, в Центрі урядового зв'язку (GCHQ, розвідслужба, що відповідає за інформаційну безпеку британської влади) підозрюють, що ФСБ РФ використовує софт цієї компанії для шпигунства за стратегічно важливими закордонними цілями - наприклад, за працівниками уряду або військовими Сполученого Королівства.

Банк Barclays, який з 2008 року пропонує своїм клієнтам безкоштовне використання софту «Лабораторії Касперського», має намір припинити співпрацю з компанією Євгена Касперського, зазначає The Financial Times.

Водночас у Barclays підкреслили, що рішення про припинення договору з «Лабораторією Касперського» викликане комерційними причинами, і банк не отримував жодних повідомлень або рекомендацій від GCHQ.

18 вересня Сенат США проголосував за заборону використання програмного забезпечення «Лабораторії Касперського» федеральними установами, пославшись на те, що ця компанія може бути інструментом Кремля і загрозою для національної безпеки. Ця поправка надала законодавчої чинності рішенням адміністрації Дональда Трампа, яке зобов'язувало раніше всі цивільні держустанови видалити софт Касперського зі своїх інформаційних мереж.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: