Британські збройні сили додатково отримають мільярд фунтів стерлінгів

Британські збройні сили додатково отримають мільярд фунтів стерлінгів
Витрати Великої Британії на оборону складають в 2018 році 36,6 млрд. фунтів стерлінгів

Діра в 10-річному фінансуванні збройних сил складає від 4 до 20 млрд фунтів стерлінгів

Міністр фінансів Великої Британії Філіп Хаммонд заявив про готовність уряду виділити збройним силам країни додатково 1 млрд фунтів стерлінгів. Про це повідомляє ресурс Defense News.

Гроші будуть перераховані протягом наступних двох місяців до кінця 2018 року. Водночас планується спрямувати додаткові кошти на посилення потенціалу боротьби із ворожими субмаринами, фінансування програми нових підводних стратегічних ракетоносців класу «Дредноут» і на покращення кібербезпеки. До цього в 2018 році британські збройні сили отримували вже додатково 800 млн фунтів стерлінгів до загального фінансування на цей рік. Витрати Великої Британії на оборону складають в 2018 році 36,6 млрд фунтів стерлінгів.

Така готовність британського мінфіну надати додаткові кошти є позитивним кроком на фоні протистояння із міноборони щодо фінансування. Проте сума в 1 млрд фунтів значно менша, ніж загальні додаткові потреби збройних сил Великої Британії. За різними оцінками 10-річна програма розбудови британських збройних сил може зіткнутися із недостачею фінансування на суму від 4 до 20 млрд фунтів стерлінгів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: