Британський посол відмовився йти в МЗС Росії на зустріч у справі Скрипаля

Британський посол відмовився йти в МЗС Росії на зустріч у справі Скрипаля
Посол Великобританії в Росії Лорі Брістоу 

Раніше МЗС Росії запросив всіх послів зарубіжних країн для роз'яснення російської позиції щодо інциденту в Солсбері

Посол Великобританії в Росії Лорі Брістоу відмовився взяти участь у зустрічі в російському МЗС з приводу отруєння в Солсбері. Про це напередодні зустрічі, наміченої на 21 березня, заявили в посольстві.

«Ми розглядаємо можливість участі на робочому рівні», - додали в диппредставництві.

Раніше МЗС Росії запросив всіх послів зарубіжних країн для роз'яснення російської позиції щодо інциденту в Солсбері. На зустрічі також будуть експерти Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ.

4 березня в британському Солсбері були госпіталізовані з ознаками отруєння нервово-паралітичним речовиною колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Також постраждав місцевий поліцейський.

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

Минулого тижня Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломати, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

19 березня до Великої Британії прибула група міжнародних експертів з хімічної зброї, щоб отримати зразки нервово-паралітичної речовини, якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку.

19 березня Євросоюз оприлюднив офіційну заяву з вимогами до Росії у справі отруєння екс-шпигуна.

Раніше у Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новачок», яку розробляла Росія.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: