Брюссель – Лондону про «напівпартнерство»: Не можна бути злегка вагітним

Брюссель – Лондону про «напівпартнерство»: Не можна бути злегка вагітним
novostiua.org

Євросоюз не збирається умовляти британців залишитись

Євросоюз не планує направляти Великобританії пропозиція про перегляд рішення про вихід зі складу ЄС, заявив віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель. «Британці прийняли рішення про вихід. Ми не будемо проводити переговори з питання про те, що ЄС ще може їм запропонувати, щоб утримати», - заявив він в інтерв'ю Handelsblatt.

Віце-канцлер зазначив, що Великобританія також не може бути «полупартнером» ЄС. «Цілком очевидно: Не можна бути злегка вагітним. Так само не можна бути і партнером наполовину».

Він піддав критиці британського прем'єра Девіда Кемерона за організацію референдуму про членство Великобританії у ЄС, назвавши цю його ініціативу «величезним історичним прорахунком».

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: