Будівельний скандал під Києвом. Голова села лобіює вирубку 10 гектарів рукотворного лісу

Будівельний скандал під Києвом. Голова села лобіює вирубку 10 гектарів рукотворного лісу

Мешканці Петропавлівської Борщагівки закликають громадськість допомогти врятувати унікальний «Вумівський ліс»

У четвер 22 вересня, об 11.00 в приміщенні Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради відбудуться Громадські слухання щодо проекту Генерального плану села Петропавлівська-Борщагівка, Київської області. В проекті Генплану голова села Кодебський Олексій збирається протягнути вирубку і забудову урочища «Вумівський ліс», стратегічно важливої зеленої зони для району.

Про це повідомляють активісти місцевої ініціативи «Стоп забудовам. Захисти ліс».

«Вумівський ліс налічував майже 10 га рукотворного лісу. Нині ж місцеві забудовники вже знищили декілька сотень дерев і побудували багатоповерхівку, незважаючи на три кримінальні провадження, численні скарги і фізичне протистояння людей. На меті знищення всього лісу і щільна забудова будинками від 10 до 18 поверхів, і це в сільській місцевості!», - йдеться у повідомленні.

Захисники лісу розповідають, що після знищення в Другу Світову урочище Вумівський ліс було відновлено 1947-1948 рр. мешканцями села та працівниками радгоспу «Совки». І деякі люди, які садили цей ліс і досі живі, і їм боляче споглядати, як «їхній земляк ухвалює рішення стратити плід їхньої праці, ліс біля якого виросло вже декілька поколінь борщагівчан».

«Запрошуємо представників ЗМІ на Громадські слухання, початок об 11.00, 22 вересня, 2016 року, актова зала сільської ради, вул. Ярослава Мудрого, 1-А, село Петропавлівська Борщагівка, Києво-Святошинський район, Київської області», - йдеться ц повідомленні організації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: