«Бурштинова справа»: Розенблат розповів, що його пов’язує з Поляковим

«Бурштинова справа»: Розенблат розповів, що його пов’язує з Поляковим
Розенблат розповів, що його пов’язує з Поляковим

Поляков – це просто здогадки НАБУ, зазначив Розенблат

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Борислав Розенблат пояснив, що його пов’язує з нардепом від «Народного фронту» Максимом Поляковим.

Про це він розповів в ефірі «24 Каналу» у програмі «Лівий Берег з Сонею Кошкіною».

Ведуча припустила, що у так званій «бурштиновій справі» двома головними дійовими особами є Борислав Розенблат та одіозний екс-нардеп від «Народного фронту» Микола Мартиненко, а Максим Поляков є «соратником пана Мартиненка».

Розенблат, в свою чергу, запевнив, що з Мартиненком його нічого не пов’язує.

«З Миколою Мартиненком у мене ніколи в житті не було жодних стосунків. Ми, по-моєму, навіть не вітаємось за руку», – зазначив нардеп.

Він пояснив, що з Поляковим у нього суто ділові стосунки.

«Поляков – це секретар міжпарламентської групи Україна – Ізраїль, де я теж був співголовою. Ми з ним довгий час працювали, неодноразово їздили за кордон і написали дуже важливий законопроект про обов’язкове медичне страхування», – зазначив Розенблат.

Нардеп також прокоментував, чому прізвище Полякова фігурує у гучній справі про хабар охоронцеві Розенблата.

«Думаю, що Поляков – це просто здогадки НАБУ, що, нібито, гроші для нього якимось чином передбачались. Жодних грошей для нього ніколи не передбачалось», – з впевненістю говорить депутат.

Нагадаємо, в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому були $200 тис. 

У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця Розенблата, призначався двом нардепам.

Вони це заперечують і назвали подію «провокацією».

Подання на зняття недоторканності з народних депутатів Борислава Розенблата (БПП) та Максима Полякова («Народний фронт») було підписане 19 червня.

20 червня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокури Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Генпрокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: