Бюджет ЄС на 2021-27 роки розглянуть лише наступної осені

Бюджет ЄС на 2021-27 роки розглянуть лише наступної осені
Новий склад Європарламенту після травня 2019 року може виявитися менш сприятливим для швидкого схвалення документу

ЄС планує схвалити бюджет на наступну шестирічку восени 2019 року

Лідери країни ЄС у рамках саміту в Брюсселі вирішили відтермінувати остаточне схвалення бюджету блоку на 2021-27 роки. Про це повідомляє ресурс EU Observer.

Раніше Європейська Комісія планувала, що країнам вдасться узгодити головні параметри ключового фінансового документа ЄС на наступні шість років до травня 2019 року, коли мають пройти вибори до Європейського парламенту.

В документі саміту глав держав і урядів ЄС говориться про те, що блок має вийти на схвалення бюджету восени 2019 року. При цьому документ відзначає особливу роль Румунії в координації цього процесу, як країни, яка протягом січня-червня 2019 року головуватиме в ЄС. 

Відповідно до європейського законодавства Європарламент має схвалювати виконання Єврокомісією бюджету, параметри якого були розроблені Радою ЄС. Новий склад Європарламенту після травня 2019 року може виявитися менш сприятливим для швидкого схвалення документу. За прогнозами The Guardian до 25% мандатів в Європарламенті можуть отримати євроскептики і популісти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: