Чехи вийшли на акції протесту проти прем’єра та нового міністра

Чехи вийшли на акції протесту проти прем’єра та нового міністра

Активісти побоюються, що Бенешова може виправдати Бабіша за звинуваченнями, висунутими проти нього

За словами прем’єра Чехії, призначення міністра юстиції Марії Бенешової не становить загрози для правосуддя

Тисячі жителів Чехії вийшли 6 травня на центральні вулиці Праги, виступаючи проти прем'єр-міністра країни Андрія Бабіша, якого звинувачують в корупції, а також проти нового призначеного міністра юстиції Марії Бенешової.

Демонстранти несли національні прапори і скандували гасло «Ми не сліпі». Масштабні акції також пройшли в містах Брно і Острава.

Активісти побоюються, що Бенешова може виправдати Бабіша за звинуваченнями, висунутими проти нього. Слідство стверджує, що мільярдер і колишній підприємець Бабіш в 2007 році незаконно отримав субсидії ЄС в розмірі 2 мільйонів доларів на користь свого холдингу Agrofert. Спочатку субсидії були призначені для підтримки малих підприємств.

Сам Бабіш заперечує факти порушень і називає справу політично мотивованою. За його словами, призначення Бенешової не становить загрози для правосуддя.

Додамо, що у 2017 році Бабіш, найбагатша людина Чехії, передав управління Agrofert відповідно до вимог законодавства.

71-річна Бенесова була міністром юстиції з 2013 по 2014 рік і генеральним прокурором з 1999 по 2005 рік. Вона змінила Яна Кнезінека, який пішов у відставку 18 квітня. Незважаючи на звинувачення щодо Бабіша, його партія ANO ( «Акція незадоволених громадян») залишається явним лідером опитувань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: