Через незаконний видобуток гравію на Буковині державі завдано збитків на 1 млн грн

Через незаконний видобуток гравію на Буковині державі завдано збитків на 1 млн грн
Копачів-зловмисників було доставлено до поліції

В результаті незаконних дій було частково зруйновано водозахисну дамбу та розкопано значну частину прибережної захисної смуги

Правоохоронці викрили незаконну діяльність осіб, яка б могла призвести до руйнування водозахисної дамби у Чернівецькій області.

Поліцейські встановили, що поблизу села Стрілецький Кут Кіцманського району, організовано незаконне видобування корисних копалин. Видобутий гравій реалізовувався на території області.

«3 жовтня оперативники та слідчі «завітали» до місця видобування у розпал робочого дня. Дев’ять громадян займалися видобуванням гравію, завантажували вже добуті копалини до КамАЗів. В результаті незаконних дій було частково зруйновано водозахисну дамбу, розкопано значну частину прибережної захисної смуги», - повідомили у прес-службі Нацполіції.

7_02

За попередньою оцінкою, діями вищезазначених осіб державі завдано збитків на суму понад мільйон гривень. Копачів-зловмисників було доставлено до поліції, а транспорт та знаряддя злочину вилучено.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр).

За незаконний видобуток гравію зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з конфіскацією незаконно добутого та знарядь видобування.

До слова, напередодні поліція затримала росіянина, який переправляв через український кордон громадян В’єтнаму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: