Через пандемію у Таїланді «звільнили» близько 100 слонів: тварин випустили на волю

Через пандемію у Таїланді «звільнили» близько 100 слонів: тварин випустили на волю
Слони пройшли караваном 150 кілометрів, щоб потрапити додому 

Утримання тварин занадто дорого обходиться їхнім власникам

На тлі пандемії коронавірусу у армію безробітних в Таїланді потрапили й слони. Ці тварини дорого обходяться приватним компаніям і заповідникам, а через різке падіння попиту грошей на їх утримання зовсім не залишилося.

У зв'язку з цим більш ста велетнів у провінції Чіангмай відправили у природне місце існування. Вони пройшли караваном 150 кілометрів, повідомляє Associated Press.

Господар чотирьох слонів і невеликого туристичного парку Садуді Серічеві був одним з учасників цього походу. Він розповів, що відправив слонів на волю, адже його родина більше не могла нести витрати, пов'язані з їх утримуванням.

Щомісяця на це йшло близько $6250, в суму входила оренда землі і приміщень, зарплата співробітників і їжа для тварин. За його словами, слони з'їдають до 300 кілограмів трави та овочів в день.

Він пояснив, що перевезення тварин на вантажівках обійшлося б власникам занадто дорого, тому вони вирушили пішки. За його словами, слони можуть підтримувати швидкість ходьби 7,25 кілометра на годину.

«Ці слони 20 років не мали можливості повернутися додому. Вони здаються дуже щасливими, коли повертаються додому, вони видають радісні звуки, вони біжать до струмка поряд з селом і веселяться разом з нашими дітьми», - розповів Садуді.

У місцевому фонді захисту слонів вважають, що тваринам корисно повернутися на волю, де вони зможуть жити самостійно. Також організація закликає робити пожертвування на їжу тваринам, які все ще залишаються в туристичних парках.

Всесвітня організація захисту тварин попереджає, що близько 2 тисяч слонів, що живуть в неволі, можуть померти від голоду, тому що власники не в змозі прогодувати їх.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: