Через спеку рівень забруднення повітря у столиці збільшився в 4,5 разу

Через спеку рівень забруднення повітря у столиці збільшився в 4,5 разу

Відповідний рівень забруднення повітря було виявлено в районі Бессарабської площі, Московської площі, Оболонського проспекту та вулиці Попудренка

В столиці через спеку рівень забруднення повітря перевищив норму в декілька разів у місцях скупчення транспорту.

Про це заявив в.о. директора Київського лабораторного центру Мінохорони здоров'я Сергій Чумак, повідомляє «112 Україна».

«На сьогодні ми спостерігаємо в деяких точках підвищення рівня забруднюючих речовин: пил, оксид вуглецю, діоксид азоту і формальдегід. Ми фіксуємо перевищення формальдегіду в п'ять разів, діоксину азоту - до 4,5 разу», - наголосив він.

За словами Чумака, відповідний рівень забруднення було виявлено в районі Бессарабської площі, Московської площі, Оболонського проспекту та вулиці Попудренка. Тим часом у паркових зонах забруднення повітря не сталося навіть попри спеку.

У зв'язку зі спекотними погодними умовами не характерними для клімату України медики рекомендують для послаблення несприятливої дії високої температури в житлових та громадських будинках, офісних приміщеннях застосовувати сонцезахисні пристрої на вікнах (жалюзі, штори білих тонів), мобільні та стаціонарні кондиціонерів або звичайні електричні вентилятори, повідомили у МОЗ.

Раніше в уряді розповіли, коли українцям чекати на сієсту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: