Через затримку реформ з два роки ми недоотримали $10 млрд кредитів, - екс-міністр економіки

Через затримку реформ з два роки ми недоотримали $10 млрд кредитів, - екс-міністр економіки
Голова Незалежної асоціації банків України Роман Шпек

Україна не отримає цього року усі чотири транші від МВФ

Цього року усіх обіцяних владою траншів МВФ Україна вже не отримає. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловив голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки Роман Шпек.

«Уряд, Національний банк на початку 2017-го заявляли, що ми цього року зробимо реформи економіки і отримаємо чотири транші МВФ. Ну, один залучили. Якщо пощастить, буде ще один. Говорили «чотири», а результат - один, ну, можливо, два. Як інвесторам на це реагувати? Сказано одне - зроблено інше», - зазначив він.

На думку Шпека дуже важливим є, говорячи про транш МВФ, не забувати і про реформи.

«Транш - це наслідок дій, а його відсутність - бездіяльності. Затримка траншу є результатом затримки реформ. Взагалі, через це ми за два роки недоотримали близько $10 млрд кредитів – від Світового банку, Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку», - сказав він.

За його прогнозами, Україна може отримати другий транш МВФ до кінця року. Проте третього і четвертого траншів в цьому році не буде точно.

«Потрібен прогрес у пенсійній реформі, приватизації, відповідальний проект бюджету. В МВФ дивляться загалом на те, що в країні відбувається. А ми підписалися, і не робимо», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: