Черговий авіаскандал. Харківський аеропорт відмовився приймати літак з туристами, що повертались з Єгипту

Черговий авіаскандал. Харківський аеропорт відмовився приймати літак з туристами, що повертались з Єгипту
Харківський аеропорт відмовився приймати літак з Єгипту 

Раніше аеропорт Харкова приймав такі літаки

Туроператор Join UP зробив заяву щодо зміни міста прильоту рейсів за напрямком Шарм-ель-Шейх – Харків 10 липня.

Як стало відомо сьогодні з офіційного листа, аеропорт «Харків» відмовився прийняти літак типу Airbus 330 авіакомпанії «Air Leisure», який перевозить 330 туристів рейсом KUP 5312 за маршрутом Шарм-Ель-Шейх-Харків на замовлення туроператора Join UP!

Замість Харкова посадка літака відбудеться в Києві, в аеропорту «Бориспіль». Літак буде прийнятий аропортом «Бориспіль» о 19:00.

«Хочемо зазначити, що аеропорт «Харків» в період з 5 червня по 9 липня 2018 року вже успішно приймав літак типу Airbus 330 авіакомпанії «Air Leisure», який виконував аналогічні рейси до Єгипту. Усі дозволи на вильоти минулих рейсів підтверджені Державіаслужбою України», - йдеться у заяві.

Причиною сьогоднішнього рішення аеропорту «Харків» стала додаткова перевірка для спроможності прийняття літака типу ПС коду 4Е А330 в аеродромі коду 4С Харків, що схвалена під час спільної наради з Державіаслужбою України від 09.07.2018 року.

На час проходження перевірок за процедурою аеропорт не зможе приймати рейси повітряного судна типу Airbus 330, але матиме можливість відновити їх одразу після встановлення відсутності будь-яких ризиків. Відповідно рейс KUP 5311 за маршрутом Харків - Шарм-Ель-Шейх від 10.07.2018 буде відправлений також із Києва.

«Туристам, які летять з відпочинку, туроператор Join UP! терміново запланував трансфер комфортабельними автобусами з Києва до Харкова, замовив напої і гаряче харчування. Туристам, які мали вилітати із Харкова рейсом KUP 5311, компанія забезпечує максимально зручні умови під час трансферу Харків-Київ. Компанія просить вибачення у туристів, які опинилися в цій ситуації», - повідомили у турагентстві.

Як відомо, в аеропорту «Київ» ім. І. Сікорського (Жуляни) затримується рейс до Хургади. Туристи вже добу не можуть вилетіти

Нагадаємо, в понеділок, 9 липня, повідомлялося, що в Жулянах затримується рейс компанії SkyUp в Єгипет. «В Єгипет чартер затримується, з якої причини перенесення - незрозуміло. Вони інформують пасажирів, працюють з пасажирами. Затримується рейс SkyUp», - повідомили в аеропорту. 

Також у понеділок міжнародний аеропорт «Львів» заявив про затримання чотирьох рейсів авіакомпанії SkyUp.

Читайте також: 

«Юрист Микола Слюсаревський: Кричати «все пропало!», коли ваш рейс відкладений, не треба. Відпочивайте далі!» 

«Туристичний колапс. Кому потрібно кричати «Браво!»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: