Четверта річниця Асоціації України з ЄС: Порошенко розказав про досягнення

Четверта річниця Асоціації України з ЄС: Порошенко розказав про досягнення

За словами президента, станом на сьогодні частка ринку ЄС для торгівлі України сягнула 42%

Президент Петро Порошенко привітав українців з четвертою річницею підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«27 червня 2014 року я мав високу честь від імені українського народу поставити підпис під документом, який визначає майбутнє нашої держави на десятиліття вперед, за який люди вийшли на Євромайдан і під прапором якого відбулася Революція гідності», - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що угода про асоціацію стала «символом боротьби українського народу за власну незалежність, власний вибір, власне майбутнє».

«Наше завдання – довести цю справу до кінця, забезпечити повноправне членство України в Європейському союзі. Мене тішить, що вже сьогодні Угода про асоціацію, та поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС працюють успішно та ефективно. З року в рік ми фіксуємо зростання практично на третину експорту українських товарів та послуг до Європейського союзу», - повідомив президент.

За його словами, станом на сьогодні частка ринку ЄС для торгівлі України сягнула 42%.

«Це новий ринок, нові умови, нові вимоги, але і нові надзвичайно широкі можливості для нашого розвитку, нашого бізнесу», - заявив Порошенко.

Порошенко повідомив, що через два тижні у Брюсселі відбудеться Саміт Україна – ЄС, де президент планує узгодити з лідерами Євросоюзу подальші шляхи поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції України до ЄС.

Нагадаємо, Рада Європейського союзу схвалила надання Україні одного мільярда євро макрофінансової допомоги. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: