Чи треба продавати землю? Результати опитування свідчать, у зняття мораторію немає суспільної підтримки

Чи треба продавати землю? Результати опитування свідчать, у зняття мораторію немає суспільної підтримки
Фото VoxUkraine

Більшість користувачів інтернету вважають, що мораторій на продаж землі відміняти не можна

Продаж сільськогосподарської землі вважають злочином, який не можна допустити, 58,2% користувачів інтернету. Такими є результати опитування «Главкома», у якому взяли участь понад 20 тис. людей.

Водночас майже третина респондентів – 28,5% - переконані, що рішення щодо продажу землі, - особиста справа власників паїв, а не тих, у кого цієї землі немає. З майже 25 тис. користувачів, які взяли участь в опитуванні, тільки 13,4 % висловились на користь зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель, вважаючи такий крок шансом для української економіки.

xxx

Як відомо, однією з умов оновленого Меморандуму з МВФ, за яким Україна може отримати позику в $1 млрд, є зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Ймовірний текст документ оприлюднили ЗМІ.

На Банковій спочатку очікували ухвалення відповідного законопроекту до кінця 2016 року. Та парламент наприкінці жовтня 2016-го продовжив мораторій до 2018 року. Політики та експерти розходяться у думках щодо необхідності продажу землі. Так, один з найпалкіших прибічників земельної реформи, нардеп від БПП Олексій Мушак, вважає, що відкриття ринку землі дозволить залучити протягом найближчих двох-трьох років близько $10 млрд. Саме Мушак раніше зареєстрував у Верховній Раді законопроект, яким пропонується поетапне відкриття ринку землі та скасування мораторію з 1 липня 2017 року.

Натомість, на думку лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, зняття мораторію означатиме «розграбування України». Нардеп нагадує, що Україна має 42 мільйони гектарів родючих чорноземів, які становлять 72% всієї землі України. Тимошенко наполягає, що мета прибічників продажу полягає в тому, щоб скупити українську землю 500–700 доларів за гектар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: