Чиновник пояснив, чому в Україні добре живеться будівельним аферистам

Чиновник пояснив, чому в Україні добре живеться будівельним аферистам

Будівельні аферисти, використовуючи законодавство у власних цілях, подають в деклараціях недостовірні відомості

Прогалини у містобудівному законодавстві вилилися у появу значної кількості будівельних афер, які, зокрема, пов’язують з іменем затриманого київського забудовника Анатолія Войцеховського. Про це заявив голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.
Він нагадав, що в результаті реформи 2011 року об’єкти будівництва поділили на 5 категорій складності, причому перші 3 категорії дозволили будувати за декларативним принципом. За словами Кудрявцева, це створило простір для маніпуляцій з боку недобросовісних забудовників, які почали маскувати великі споруди під третю категорію та будувати їх за декларативним принципом.
«Будівельні аферисти, використовуючи законодавство у власних цілях, подають в деклараціях недостовірні відомості, наприклад, про наявність документів на землю чи містобудівних умов та обмежень забудови. В процесі перевірок Держархбудінспекція виявляє такі порушення, але часто запізно – забудовник вигнав «коробку» споруди, а люди вклали в незаконне будівництво свої кошти», - пояснив чиновник.
За його словами, щоб припинити будівельні оборудки, потрібні зміни в законодавчій площині.
Нагадаємо, Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії «Укогруп» і «Сіті-груп». У столиці є понад 70 об'єктів, зведених цими компаніями, де тисячі людей купили житло, але до законності цих об'єктів виникає чимало запитань. Піраміда проіснувала майже десять років завдяки зв'язкам підприємця в прокуратурі, повідомляють ЗМІ. «За практично десятиліття створилася піраміда, масштаби якої важко переоцінити», - так відреагували на ситуацію в КМДА.
Оціночна кількість постраждалих від будівельної афери «Укогруп» – в 6 разів більше сумно відомої афери «Еліта-Центр». Як відомо, в результаті афери групи «Еліта-Центр», виявленої в 2006 році, постраждали сотні інвесторів будівництва житла. Загальна сума, яку отримали підозрювані в організації афери, оцінюється приблизно в 400 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: