Чиновника із Вільнюса, який критикував Росію у соцмережах, знову вимагають покарати

Чиновника із Вільнюса, який критикував Росію у соцмережах, знову вимагають покарати

Прокуратура просить визнати Дарюса Келу винним і заборонити йому на п'ять років працювати на державній службі

Окружна прокуратура Вільнюса не згодна з вироком, який виправдав старшого спеціаліста відділу громадського порядку Вільнюського міського самоврядування Дарюса Келу за звинуваченням у підбурюванні проти російського народу.

Про це повідомляє портал Delfi.

Прокуратура просить визнати Келу винним і заборонити йому на п'ять років працювати на державній службі.

Прокурор Ольга Шлейтерене вважає, що Дарюс Кела повинен бути покараний обмеженням волі строком на два роки із забороною виходити з дому з 22 до 6 години. Службовцю мерії пред'явили звинувачення, пов'язані з трьома написаними ним коментарями.

Зокрема, у коментарі в лютому 2017 року Кела писав, що Росія - ворог Литви і всього світу, країна злиднів, голоду і невдах, і вона буде знищена. В інших коментарях він називав росіян «кацапами», а Росію - «смердючою фашистською державою, якою керує олігарх фюрер Путін».

В одному з коментарів чоловік радіє, що на сході України «були вбиті кацапи, які вбили тисячі людей, тому зараз тілами кацапів в Україні засіяні поля, їх не прибирають, вони там гниють на полі бою, але є від них і одна користь - трупи солдат звироднілої Росії удобрюють українську землю».

Кела також писав, що «від кацапа іншої користі і бути не може», тому Росія, яка окупувала Україну - це «звироднілий постачальник трупів для України, а основний замовник цих трупів - злочинний фюрер Путін».

Зазначається, що Кела свою провину не визнав. Він заявив, що в коментарях писав не про російський народ, а про Росію як державу і про агресивну політику її керівництва.

Як відомо, у лютому дільничний суд Вільнюса виправдав чиновника  за звинуваченням у розпалюванні ненависті до російського народу.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив про необхідність запровадження санкцій проти організаторів псевдовиборів у так званих «ДНР» та «ЛНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: