Число жертв на Донбасі у липні сягнуло максимуму з серпня минулого року, - ООН

Число жертв на Донбасі у липні сягнуло максимуму з серпня минулого року, - ООН
Фото з відкритих джерел

З 1 по 31 липня було зафіксувало 73 постраждалих мирних жителя, з них 65 осіб отримали поранення, 8 загинули

У липні 2016 року кількість убитих і поранених серед мирних жителів Донецької і Луганської областей стало рекордним з серпня 2015 року, свідчать дані, опубліковані у звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань (ОСНА) в Україні.

З 1 по 31 липня було зафіксувало 73 постраждалих мирних жителя, з них 65 осіб отримали поранення, 8 загинули. Це перевищує кількість жертв в червні, коли було зафіксовано 69 постраждалих (12 загиблих і 57 поранених). Це найбільше число жертв протягом місяця з серпня 2015 р. Середня кількість постраждалих серед цивільного населення за місяць, зафіксоване в червні і липні, вдвічі перевищує аналогічну оцінку за період з вересня 2015 р. по травень 2016 р., коли в середньому було зафіксовано 34 жертви в місяць.

У звіті ООН йдеться, що в основному люди страждають через обстріли. На другому місці - наземні міни та вибухонебезпечні залишки війни З початку конфлікту в цілому 22 137 осіб отримали поранення, 9 553 загинули, близько 2 тисяч загиблих були цивільними особами.

Як повідомлялося, бойовики незаконних збройних формувань в середу ввечері обстріляли Мар'їнку, в результаті чого були поранені двоє дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: