Чийгоз не має й тіні страху перед оголошенням вироку - адвокат

Чийгоз не має й тіні страху перед оголошенням вироку - адвокат
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз
Фото: Крим. Реалії

В очах Ахтема-ага я не бачу ні тіні страху, сумніву або невпевненості, - зазначив Полозов

Російська влада в окупованому Криму оголосить вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу, але в нього наразі немає й тіні страху перед цим.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав його адвокат Микола Полозов.

«Я знову прилетів до Криму. У СІЗО зустрівся з Ахтемом Чийгозом. До вироку залишилося менше тижня. В очах Ахтема-ага я не бачу ні тіні страху, сумніву або невпевненості», - зазначив Полозов.

Адвокат наголосив, що позаду залишилися понад два з половиною роки тюремної камери, попереднє слідство, важкий інтенсивний судовий процес.

«Ахтем Чийгоз втратив свою близьку людину - матір. Все це не тільки не зламало мужнього лідера кримських татар, але лише сильніше загартувало його характер і волю», - додав він.

За словами Полозова, «11 вересня російська влада оголосить вирок не Ахтему Чийгозу - всьому кримськотатарському народу в його особі».

«Тільки завдяки підтримці народу політв'язні знаходять в собі сили чинити опір незаконним діям російської влади, продовжувати боротися за права, продовжують гордо нести прапор свободи, перебуваючи в катівнях», - написав адвокат.

Як відомо, заступника голови Меджлісу Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти. Російська окупаційна влада звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Справу Чийгоза російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як суд на закритому засіданні розділив цю справу на два: окремо - щодо Чийгоза і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

22 червня підконтрольний Кремлю так званий «Верховний суд Криму» до 8 жовтня продовжив термін арешту Чийгоза. 1 серпня завершилося судове слідство у справі Чийгоза.

7 серпня прокуратура запросила для Чийгоза покарання у вигляді позбавлення волі на строк вісім років із відбуванням покарання в колонії загального режиму.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник: Умови у кримських СІЗО наближаються до тортур

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: