Цієї ночі Україна переходить на зимовий час

Цієї ночі Україна переходить на зимовий час

Наразі понад 110 країн світу переходять на літній і зимовий час

У ніч на неділю, 29 жовтня, Україна переходить на зимовий час.

Переведення годинників регламентується постановою Кабміну від 13.05.96 № 509 про порядок обчислення часу на території України.

«Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад», - зазначається у документі.

Наразі режим переведення стрілок застосовується більш ніж в 110 країнах на всіх широтах від Канади до Австралії, і у всіх європейських державах.

Кілька років тому в Україні представники Партії регіонів намагалася добитися відмови від переходу на літній час (після того як це зробили у Росії), проте рішення так і не було прийнято остаточно, а після 2014 року це питання відпало.

Літній і зимовий порядок обчислення часу вперше був запроваджений у Великій Британії в 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії впродовж доби. В СРСР перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. 

Варто зазначити, що Євросоюз може відмовитись від переходу на літній час.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: