«Ціну на газ треба підвищувати на 70%». Колишній глава НКРЕКП розказав, як Гройсман загнав себе у пастку

«Ціну на газ треба підвищувати на 70%». Колишній глава НКРЕКП розказав, як Гройсман загнав себе у пастку

Вовк вважає, що зі сторони МВФ компромісів може бути дуже мало

Колишній голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк в інтерв’ю «Главкому» розповів про помилку прем’єр-міністра Гройсмана в питанні підвищення ціни на газ.

«Я думаю, допускається стратегічна помилка, коли відмовляються від виконання власних зобов’язань. Якби в минулому році ціну було змінено на 10-15%  та запроваджено принцип потужності, все було б нормально, бо далі невідомо, яка була б ситуація на енергетичному ринку. А зараз на ньому ціни зростуть. Тому вже треба буде на 60-70% підвищувати. На таку велику зміну очевидно не погоджуються з політичних міркувань», - зазначив Вовк.

При цьому, як він вважає, МВФ наполягає на виконанні цих вимог.

«Оскільки я регулярно спілкувався та працював з одними і тими ж людьми (з МВФ, - «Главком») майже чотири роки, мені відома їхня позиція –  чітко кажуть про те, що у нас це було написано в меморандумі, «ми під це дали гроші». Тому думаю,  що з їхньої сторони (МВФ, - «Главком») компромісів може бути дуже мало», - підкреслив колишній глава НКРЕКП.

Читайте також перше інтерв’ю нового голови НКРЕКП: Оксана Кривенко: Я сама можу кран поміняти, сантехніку відремонтувати, замок врізати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: