ЦРУ розсекретило документи про перший радянський супутник Землі

ЦРУ розсекретило документи про перший радянський супутник Землі
Перший радянський штучний супутник Землі» був запущений 4 жовтня 1957 року

Збірник розсекречених матеріалів за програмою «Супутник» включає 59 документів на 440 сторінках

Центральне розвідувальне управління США розсекретило документи про запуск Радянським Союзом першого штучного супутника Землі.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Директор ЦРУ Майк Помпео зазначив, що запуск «Супутника-1» тоді «приголомшив американське суспільство, але не американських лідерів».

У середу ЦРУ розсекретило цілу збірку документів, пов'язаних з історією першого радянського супутника.

У них йдеться про те, що американська розвідка і керівництво країни знали про досягнення радянських супутникових і ракетних програм. Ще в 1955 році Управління наукової розвідки ЦРУ попереджало президента Дуайта Ейзенхауера про стан справ у цій сфері. А в червні 1957 року Управління наукової розвідки повідомило, що запуск першого радянського супутника вже близький і несе з собою небезпеку того, що Радянський Союз надалі почне виробництво міжконтинентальних балістичних ракет, здатних досягти Америки.

Збірник розсекречених матеріалів за програмою «Супутник» включає 59 документів на 440 сторінках. Документи містять аналіз радянських космічних і ракетних програм. Більше половини цієї збірки містить нову інформацію про ранні радянські космічні і ракетні програми.

Як відомо, перший радянський штучний супутник Землі «Супутник-1» був запущений 4 жовтня 1957 року. Супутник літав 92 дні, зробивши 1440 обертів навколо Землі.

Перший американський штучний супутник Explorer-1 вийшов на орбіту 1 лютого 1958 року.

До слова, ЦРУ шукає російськомовних співробітників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: