ЦВК знайшла «зайві» 214 млн грн на вибори

ЦВК знайшла «зайві» 214 млн грн на вибори

Залишок невикористаних асигнувань на вибори становить 214,5 млн гривень

Центральна виборча комісія просить Кабмін зменшити загальний обсяг бюджетних призначень, передбачених цього року для організації та проведення місцевих виборів, на більше ніж 214 млн гривень.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні ЦВК у четвер, зазначається у прес-релізі ЦВК.

«З метою раціонального та ефективного використання бюджетних коштів ЦВК звернулася до Кабінету міністрів України та Міністерства фінансів України щодо підготовки та подання до Верховної Ради України пропозицій стосовно зменшення загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Комісії на 2017 рік у загальному фонді за бюджетною програмою 6741020 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», на суму 214 млн 405 тис. 800 гривень», - ідеться в повідомленні.

Таке рішення у ЦВК пояснили тим, що законом про Державний бюджет на 2017 рік було виділено субвенцію на проведення місцевих виборів на суму близько 305 млн гривень з урахуванням того, що до Центрвиборчкому мало бути подано 571 звернення про призначення перших місцевих виборів до об’єднаних територіальних громад.

«Однак станом на 16 листопада 2017 року за зверненнями ОДА у Комісії були законні підстави для призначення перших місцевих виборів у 299 ОТГ», - розповіли в Комісії.

У цьому зв’язку на проведення вказаних виборів ЦВК розподілено кошти в сумі 80 млн 280 тис. 400 гривень, ще 3 млн 664 тис. 700 гривень пішли на повторні перші місцеві вибори та 6 млн 837 тис. гривень — на позачергові місцеві вибори, призначені парламентом.

«Відтак залишок невикористаних асигнувань за вказаною бюджетною програмою становить 214 млн 405 тис. 800 гривень», - пояснили в ЦВК.

У Комісії також додали, що перші місцеві вибори призначаються не пізніше, ніж за 70 днів до дня голосування, у період, що залишився до завершення бюджетного періоду, призначення таких виборів і використання залишку невикористаних асигнувань є неможливим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: