Данія хоче пов'язати згоду на будівництво «Північного потоку-2» з питанням України

Данія хоче пов'язати згоду на будівництво «Північного потоку-2» з питанням України

Данія врахує інтереси України при згоді на будівництво «Північного потоку-2»

Німеччина і Данія єдині в тому, що Україна й надалі має відігравати значну роль як транзитна країна для російського газу

Про це заявила канцлерка Німеччини Анґела Меркель у Берліні під час зустрічі з прем'єром Данії Ларсом Локке Расмуссеном, передає DW. 

Меркель також наголосила на політичному значенні газопроводу «Північний потік-2». Проект газогону, за її словами, крім економічного має також і політичний вимір.

Водночас очільник уряду Данії заявив, що його країна хоче пов'язати згоду на будівництво «Північного потоку-2» з питанням України та російськими гарантіями щодо Києва.

Як Расмуссен, так і Меркель заявили, що вимагають від Москви обіцянки, що Україна через «Північний потік-2» не втратить свою роль транзитера газу.

«Українське питання у цьому зв'язку є вирішальним», - наголосив данський прем'єр.

При цьому він нагадав, що рішення уряду Данії з приводу дозволу на будівництво у водах країни ще не видане.

Нагадаємо, після зустрічі з Петром Порошенком 10 квітня в Берліні канцлерка Німеччини Ангела Меркель вперше визнала, що «Північний потік-2» є не лише економічним проектом, а слід враховувати його політичний фактор. Меркель заявила, що проект «Північний потік-2» не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера. Зауважимо, що в Німеччині компанія Nord Stream 2 AG отримала повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу.

Раніше повідомлялося, що голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв назвав «троянським конем» для Євросоюзу проект російського газопроводу «Північний потік-2», вказавши також, що переводячи транзит з України, Путін розчищає шлях до повномасштабної військової операції.

Як відомо, Єврокомісія не буде підтримувати будівництво «Північного потоку-2».

Раніше Верховна Рада закликала уряди світу бойкотувати будівництво «Північного потоку-2».

Читайте також: Газпроводи РФ в обхід України. Які загрози для нас?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: