Данія купила дані Panama Papers з метою виявлення махінацій своїх громадян

Податкова служба Данії заплатила 9 млн крон (1,2 млн євро) за інформацію, яка була викрадена в юридичній фірмі Mossack Fonseca

Данія стала першою країною у світі, яка купила інформацію Panama Papers про приблизно 600 власних громадян. Чиновники планують вивчити дані фігурантів офшорних архівів та визначити хто ухилявся від податків. Про це повідомляє Guardian.

Міністр податків Данії Карстен Лаурітцен заявив, що податкова служба країни заплатила 9 млн крон (1,2 млн євро) за інформацію, яка була викрадена в юридичній фірмі Mossack Fonseca.

Він розказав, що анонімне джерело передало низку документів, і уряд їх переглянув. Як тільки чиновники впевнилися, що документи справжні, уряд таємно отримав згоду від політичних партій у парламенті на купівлю інформації.

«Все свідчить про те, що це буде корисна інформація. Ми зобов'язані зробити це для всіх датських платників податків, які сумлінно платять податки», - сказав Лаурітцен.

Міністр податків говорить, що встановити контакт з анонімним джерелом допоміг уряд іншої країни. Це означає, що анонім контактував, щонайменше, з ще одним податковим органом.

Як повідомлялось раніше, з панамської юридичної фірми Mossack Fonseca було викрадено 11 мільйонів документів.

У Panama Papers – це 11,5 млн документів, які просочилися в ЗМІ, в них міститься докладна фінансова інформація про більш ніж 214,488 офшорів. Вони були створені панамською юридичною фірмою Mossack Fonseca.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: