Денісова планує знову поїхати в РФ для відвідування українських політв’язнів

Денісова планує знову поїхати в РФ для відвідування українських політв’язнів
Людмила Денісова під час візиту в Росію

Дата візиту Денісової в Росію наразі не узгоджена

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова планує знову їхати до Росії та намагатися потрапити до українських політв’язнів. Коли саме це відбудеться — залежить від відповіді російської сторони.

Про це Денісова сказала в коментарі «Громадському».

Денісова повторно звернулася до керівника адміністрації президента РФ Антона Вайна з питанням про те, коли Кремль виконає домовленості з Україною та надасть їй доступ до політв'язнів.

Також секретаріат омбудсмена 25 липня направив листа до уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової, аби вчергове спробувати узгодити «дорожню карту» візитів уповноважених до ув’язнених в РФ та Україні.

«Ми надіслали їм два варіанти «дорожньої карти» і запросили, аби вони надали нам свій варіант, як вони хочуть. Але вони не надали нам відповіді на ті варіанти, які ми надали ще 26 червня. І тому зараз ми знову написали їм листа і чекаємо відповіді», - сказала Денісова.

На питання про те, коли омбудсмени двох країн зможуть узгодити відвідини в’язнів, Денісова сказала, що про дати говорити не можна, адже «це політичне рішення, якого чекає Москалькова».

«Ми просто на це чекаємо, штовхаємо їх, звертаємося», - наголосила Денісова.

«Москалькова говорить про те, що нібито написала мені листа про те, що я можу відвідати наших рибалок в Криму. Я хочу почути, де я можу з ними зустрітися. Я пропонувала, щоб їх відвезли до Ростова і я  їх там відвідаю», - сказала уповноважена Верховної Ради.

Раніше омбудсмен заявила, що Росія пропонує перенести відвідування політв’язнів на «серпень чи вересень».

Раніше повідомлялося, що Україна знову пропонує російській стороні дорожню карту взаємних візитів до утримуваних громадян.

Як повідомлялося, на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 25 липня порушувалося питання про недопуск Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової до українських політв'язнів у Росії.

Також Денісова направила лист до Михайла Федотова – радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини, якого просила проінформувати про стан здоров’я Олега Сенцова та надати відповідні підтверджуючі документи.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: