Денісова попросила послів ЄС закликати Путіна звільнити українських політв'язнів

Денісова попросила послів ЄС закликати Путіна звільнити українських політв'язнів
Український омбудсмен Людмила Денісова 

Український омбудсмен під час зустрічі з послами ЄС повідомила, що російська сторона зірвала домовленості про відвідування політв'язнів

Український омбудсмен Людмила Денісова закликала послів ЄС звернутися до президента Росії Володимира Путіна, щоб він звільнив політв'язнів, які утримуються на території РФ та в окупованому Криму.

Про це вона заявила в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

«Напередодні саміту «Україна-ЄС» я дійсно звернулася сьогодні (2 липня - ред.) до послів та закликала їх, щоб вони звернулися до президента РФ Путіна, щоб саме він виконав гуманітарну місію та звільнив наших політв'язнів, яких утримують в РФ та тимчасово окупованому Криму», - повідомила уповноважена ВР з прав людини, коментуючи зустріч у парламенті з послами країн ЄС.

«Будь-який тиск на Путіна буде дуже добрим та все-таки наблизить можливість для наших політв'язнів бути вдома», - підкреслила Денісова.

Український омбудсмен розповіла, що під час зустрічі з послами ЄС повідомила їх про те, що незважаючи на домовленості, які були досягнуті між президентом України Порошенком і Путіним, російська сторона зірвала ці домовленості.

«Ми пропонуємо все-таки виконати ці домовленості, реалізувати усі гарантії, які надав мені президент Путін, щоб я могла відвідати українських політв'язнів. Я вже запропонувала «дорожню карту», щоб задовольнити обидві сторони - російському омбудсмену та мені - здійснити візити. Але ми наголошуємо, що це можливо лише на умовах дзеркальності, синхронності та взаємності», - наголосила вона.

Нагадаємо, у відповідь на заяви представників РФ про те, що їм не відомі прізвища громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко озвучила відповідний список прізвищ російських громадян.

Як відомо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: