Денісова просить омбудсмена РФ покращити умови утримання Сущенка

Денісова просить омбудсмена РФ покращити умови утримання Сущенка
Політв'язень Роман Сущенко

Людмила Денісова «терміново» звернулася з листом до Уповноваженого з прав людини у РФ Тетяни Москалькової

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова надіслала листа російському омбудсмену Тетяні Москальковій із вимогою покращити умови утримання українського політв'язня Романа Сущенка та надати йому необхідні ліки.

Про це Денісова написала у Facebook.

«Терміново звернулася з листом до Уповноваженого з прав людини у РФ Тетяни Москалькової з вимогою невідкладно вжити заходів щодо забезпечення громадянина України Романа Сущенка належними умовами утримання та медичною допомогою», -зазначила Денісова.

Вона нагадала, що Сущенко написав листа про своє етапування з московського СІЗО «Лефортово» до кіровської виправної колонії №11 у селі Утробіно. У листі Сущенко вказав, що його етапували у столипінському вагоні з антисанітарією та холодом.

Ставлення до себе з боку працівників під час перевезення він назвав удавано-співчутливим, а по суті - байдужим.

Як повідомлялося, Сущенко написав з російської неволі, як знущаються над в’язнями.

Громадський захисник незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін оскаржуватиме рішення керівництва колонії в Кірово-Чепецьку не пускати його до підзахисного. 

Раніше повідомлялося, що Сущенко після прибуття в колонію Кірово-Чепецька перебуває у камері, де по сусідству утримується ще один український політв'язень - Валентин Виговський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: