Росія приховує справжній стан українських політв’язнів — Денісова

Росія приховує справжній стан українських політв’язнів — Денісова

Москалькова пояснила відмову в доступі до політв’язня Сенцова тим, що «Денісова не має російського громадянства»

Росія приховує справжній стан здоров’я політв’язнів Кремля, яких утримують в тюрмах на території РФ та в анексованому Криму.

Про це на прес-конференції у Москві повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«До жодного з них немає доступу незалежних гуманітарних організацій та комітету Червоного Хреста. Ми не знаємо правди про їхнє здоров’я», — заявила омбудсмен.

Вона також сказала, що недопуск Росією українських консулів до політв’язнів є порушенням не лише міжнародного права, але і власне російського законодавства.

Денісова додала, що її російська колега Тетяна Москалькова пояснила відмову в доступі до політв’язня Сенцова тим, що «Денісова не має російського громадянства».

«Було б дивно, якби український омбудсмен мав російське громадянство», — сказала Денісова.

За її словами, суперечливі заяви щодо стану Олега Сенцова змушують думати, що його годують примусово. Сам Сенцов на цей час голодує вже 47-й день.

Денісова зауважила, що Сенцова, ймовірно, годують сумішшю, до складу якої можуть входити незрозумілі речовини, які здатні впливати, зокрема, на психіку.

Нагадаємо, в четвер, 28 червня, омбудсмен РФ Тетяна Москалькова зустрілася з Сенцовим. За її словами, Сенцов «почуває себе краще, ходить»

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 28 червня прибула до колонії «Білий ведмідь», де утримують Сенцова, але її не пустили на зустріч з українським політв'язнем.

Посольство України у РФ направило ноту Міністерству закордонних справ РФ, в якій висловило рішучий протест щодо недопуску українського омбудсмена до Олега Сенцова.

Водночас Москалькова заявила, що Денісова 28 червня «вкотре без повідомлення спробувала пройти на територію режимного об'єкта» - колонії, де утримують Олега Сенцова.

Як відомо, 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: