Денісова звернулася до російського омбудсмена через погіршення здоров’я Клиха

Денісова звернулася до російського омбудсмена через погіршення здоров’я Клиха

За словами матері Станіслава Клиха, її син ніякої необхідної медичної допомоги у в’язниці не отримує

Омбудсмен Людмила Денісова терміново звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів для забезпечення політв’язня Станіслава Клиха належною медичною допомогою та відповідним лікуванням.

Про це вона написала 11 січня у соцмережі Facebook.

«Від утримуваного в Російській Федерації політв’язня Станіслава Клиха тривожні новини. Його мама Тамара Клих повідомила, що стан здоров’я її сина погіршується, а ніякої необхідної медичної допомоги він не отримує. Нещодавно його помістили до лікарні, проте відразу повернули до в’язниці», - зазначила Денісова.

Вона зауважила, що Клих скаржиться на сильний біль у серці, нирках, печінці, має проблеми з ногами та підозрює ймовірне захворювання на рак шкіри.

«Він хотів, щоб його обстежили, але, як повідомила його мама, лікарі взяли у нього на аналіз лише кров та сечу. Ніякого діагнозу так і не поставили та повернули в тюремні стіни», - заявила омбудсмен.

«Також Тамара Клих повідомила про те, що Станіслав не отримує листи від рідних, хоча йому пишуть двічі на місяць», - додала Денісова.

Раніше повідомлялося, що матір політв'язня Тамара Клих розмовляла з сином телефоном 9 січня. За словами матері, Станіслав поскаржився на сильний біль у серці та нирках. Попри такий стан здоров'я, Клиха повернули з лікарні Челябінська до в'язниці у Верхньоуральську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: