Депутат пояснив, чому Генсек ООН був правий, коли назвав Україну частково суверенною

Депутат пояснив, чому Генсек ООН був правий, коли назвав Україну частково суверенною

Україна не передала до ООН копії всіх делімітаційних і демаркаційних документів, оскільки ще не закінчила міжнародний правовий процес

Народний депутат, генерал-майор юстиції Віктор Чумак, який у 1992–2004 роках він обіймав керівні посади в Державній прикордонній службі України, брав участь у роботі міжурядових комісій із делімітації та демаркації кордону з Російською Федерацією, погоджується з Генсеком ООН Пан Гі Муном, що Україна лише частково незалежна й суверенна. Про це нардеп сказав в інтерв’ю «Главкому».
«В чому правий Пан Гі Мун? До депозитарію ООН передаються на зберігання копії всіх делімітаційних і демаркаційних документів. Саме тоді визначається статус території держави, на яку поширюється його суверенне право. Документи ми не передали. Чому? Тому що міжнародний правовий процес ще не закінчили», - пояснив Чумак.
Він зазначив, що українські політики, державні діячі не могли прогнозувати, чим може обернутися таке затягування з делімітацією та демаркацією кордону з РФ. «Ми завжди розумні заднім числом. А уявити, що станеться агресія, і вона виявиться успішною ще й тому, що кордони розмиті – кому це спадало на думку? Нині Україна діє за так званим естонським варіантом. В естонців була схожа проблема: росіяни відмовлялися від демаркації 80 кілометрів, і Таллінн зробив все самостійно», - сказав Чумак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: