Депутати Одеської міськради закликали Порошенка надати особливий статус Донбасу

Депутати Одеської міськради закликали Порошенка надати особливий статус Донбасу
Засідання депутатської групи Одеської міської ради «За порто-франко»

Депутати закликали активізувати прийняття змін до Конституції щодо реальної передачі повноважень регіонам

На засіданні депутатської групи Одеської міської ради «За порто-франко» депутати прийняли звернення до президента України Петра Порошенка з закликом активізувати прийняття змін до Конституції щодо реальної передачі повноважень регіонам, а також виконання політичної частини Мінських угод. Депутати вважають, що згідно з міжнародними зобов'язаннями Україні необхідно наділити окремі райони Донецької і Луганської областей особливим статусом. На їх думку, це дозволить почати процес передачі владних механізмів іншим регіонам.

«Наша Одеса повинна отримати можливість імплементації режиму порто-франко, який покликаний активізувати економічний розвиток в нашому регіоні і дозволить подолати кризові явища в економіці та соціальній сфері. Тільки так можна зробити сильну і потужну Україну, яка не бігатиме з простягнутою рукою», - відзначається в зверненні.
Депутати також висловили солідарність з позицією, яка звучить у Верховній Раді України. Коментуючи необхідність виконання політичної частини Мінських угод, нардеп від «Опозиційного блоку» Сергій Дунаєв заявив, що Україна виглядає непристойно перед лицем міжнародного співтовариства саме через затягування виконання політичних пунктів. «Для остаточного врегулювання конфлікту на Донбасі президент України і Верховна Рада повинні прийняти першочергові заходи і взяти відповідальність за долю єдиної України на себе», - зазначив він.

Депутат Одеської міськради Володимир Корнієнко під час свого виступу заявив: «Народні депутати мають рацію. Європейські лідери закликають Україну до початку реальних дій щодо адміністративно-територіальної реформи. Це необхідно для пошуку нового балансу між центральною владою і регіонами, відродження нормальної України, в якій жителі регіонів будуть відчувати себе комфортно і безпечно. Для збереження українського Донбасу необхідно прислухатися до думки європейських лідерів, наприклад, президента Франції, про необхідність виконання політичної частини Мінських угод і синхронізації питань політики і безпеки».

На думку Корнієнка, на даний момент Київ часто нав'язує регіонах політику в соціально-економічній і культурній сфері, яку регіони вважають неправильною. «Необхідно враховувати специфіку кожного регіону при прийнятті серйозних загальнонаціональних рішень. Наприклад, рішення з перейменування вулиць Одеська обласна рада, як відомо, відкинула», - підкреслив він.


Нагадаємо, в березні 2016 року в ході сесійного засідання Одеської міської ради було зареєстровано нове міжфракційне депутатське об'єднання «За Порто-франко». Всього в об'єднання увійшли 18 депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: