Депутати Ради відхиляють усі поправки до судової реформи

Депутати Ради відхиляють усі поправки до судової реформи
Верховна Рада 19 вересня
Главком

У Раді зареєстровано 336 депутатів, проте більш як 200 не голосують.

Сьогодні Верховна Рада розглядає проект судової реформи. Відкриваючи засідання, голова парламенту Андрій Парубій назвав документ «безпрецедентно масштабним законопроектом».

Документ має рекордно великий обсяг – близько 800 сторінок. До законопроекту подано 4384 поправки. На ранок було розглянуто 664 поправок. Наразі депутати розглянули 1080 поправок законопроекту.

Жодна з пропонованих правок не була проголосована, включно із пропозиціями з виправлення граматичних помилок.

У Раді зареєстровано 336 депутатів, проте більш як 200 не голосують. Зала парламенту напівпорожня – тому жодна правка не може бути проголосована.

21845314_1557875707613296_1946346745_o

Депутати від «Батьківщини» та «Самопомочі» найактивніше критикують проект, закидаючи, що він руйнує судову систему. Лідерка партії Юлія Тимошенко заявила, що окремі норми законопроеку закривають суди для незаможних людей.

Багато зауважень стосуються того, що реформа передбачає значні санкції та штрафи за навіть незначні помилки.

Так, в окремих випадках позивач може бути зобов’язаний заплатити за захист відповідача; суд може зобовязати дві сторони авансувати розгляд справи; за невчасне подання документів передбачаються багатотисячні стягнення.

7 вересня Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту №6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Під час голосування 8 вересня у сесійній залі також не було необхідної кількості депутатів (226), тому всі правки відхилялися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: