Депутати-радикали зупинили контрабанду лісу в порту Рені (ВІДЕО)

Депутати-радикали зупинили контрабанду лісу в порту Рені (ВІДЕО)
Депутати від Радикальної партії зупинили контрабанду лісу в порту Рені
Фото: Інформатор

Ліс-кругляк вивозили під виглядом дров

Народні депутати України Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук, Дмитро Лінько та Євгеній Дейдей приїхали у порт міста Рені, щоб припинити вивезення лісу.

Про це повідомляє Інформатор.

Депутати показали журналістам, як вивозять за кордон деревину на Одещині та припинили незаконну діяльність контрабанди. Ліс-кругляк вивозили під виглядом дров.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Верховна Рада ухвалила закон, яким заборонила експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді.

«МВФ вимагає скасувати закон про мораторій на заборону експорту лісу-кругляка, мовляв, ми вам дамо кредит, а ви нам віддайте ваш український ліс. Насправді, якщо припинити контрабанду лісу, то Україні не потрібна би була допомога МВФ. Через контрабанду українці щорічно втрачають мільярди доларів», – прокоментував ситуацію народний депутат Андрій Лозовий.

Депутати викликали поліцію, яка приїхала на місце злочину лише через годину. За фактом виявленої контрабанди народний депутат Дмитро Лінько написав заяву.

Поліція вилучила у контрабандистів документи. Як виявилося, ліс заходить у порт Рені як «дрова», а в Румунію іде вже як повноцінний кругляк.

На думку народного депутата Ігоря Мосійчука, херсонську активістку Катерину Гандзюк могли вбити саме через контрабанду лісу-кругляка.

Як повідомлялося, Мосійчук зобов’язав НАБУ розслідувати контрабанду кругляку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: