Депутати Радикальної партії підготували податкові канікули для інвесторів

Депутати Радикальної партії підготували податкові канікули для інвесторів
Віктор Галасюк

Парламентарі-радикали запропонують усунути збори з промислових інвестицій

Група депутатів від Радикальної партії Ляшка працює над створенням умов для розвитку на Україні технопарків, промислових та науково-дослідних комплексів. Зокрема комплекс заходів включає податкові канікули, зниження мит та зборів. Про це заявив заступник лідера РПЛ з економічної політики Віктор Галасюк.
 


За словами парламентаря, Верховна Рада вже прийняла у першому читанні пакет інвестиційних стимулів для нових виробництв та науково-дослідних центрів через механізм індустріальних парків. Законопроекти №2554а-д і 2555а-д передбачають 5-річні податкові канікули з податку на прибуток; 5 років половинної ставки, зняття імпортного мита та розстрочка на 5 років імпортного ПДВ на виробниче обладнання. Також до складу переваг входять подовжений до 360 днів строк повернення прибутків експортерів та міжнародний арбітраж.
 


Також парламентарі-радикали планують усунути збори з промислових інвестицій. Ввести 3-річну розстрочка імпортного ПДВ (ЗПУ №6514) та зняти ввізні мита з усього виробничого обладнання (ЗПУ №5276). І, наостанок, розробляють законопроекти які створять умовит для того, щоб сировину і компоненти було вигідно імпортувати, а готову продукцію експортувати.
 


«Усі країни світу конкурують за інвестиції та робочі місця, таланти і технології, сировину й ринки збуту. В цій боротьбі вони використовують потужні механізми й інструменти розвитку: індустріальні парки, технопарки, СЕЗ, банки розвитку, спеціальні податкові і митні режими, прямі бюджетні дотації. Україна в цій грі поки що не активний учасник, а простий спостерігач. Ми пропонуємо як нашій країні стати чемпіоном в конкуренції за інвестиції», - сказав Галасюк.
 


Нагадаємо, що Кабінет міністрів України направив у Верховну Раду законопроекти, які дозволять вивести Україну у ТОП-40 рейтингу Doing Business.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: