Держава за сім років забезпечила житлом лише кожного десятого військовослужбовця, який стояв у черзі

Держава за сім років забезпечила житлом лише кожного десятого військовослужбовця, який стояв у черзі
Міністр оборони Степан Полторак звітує президенту Петру Порошенку про вирішення житлових проблем військовослужбовців 

Рахункова плата звинувачує Міністерство оборони у відсутності стратегічного плану дій із забезпечення житлом військовослужбовців

 За останні сім років за державі кошти військовослужбовцями було отримано 4518 квартир, що складає усього лише 10% від реальних потреб. Такими є офіційні висновки Рахункової плати, викладені в свіжому звіті, фінальна версія якого опинилася у розпорядженні «Главкома» до його появи на офіційному сайті. Згідно з цим звітом, за 2011-2017 роки Міноборони отримало 2,85 млрд грн на вирішення житлових проблем військовиків. І майже половина цієї суми, а саме 1,25 млрд грн, була надана в 2016-2017 роках.

У Рахунковій палаті вважають, що під час розпорядження цими коштами мали місце корупція,шахрайство, службова недбалість та службове підроблення. Внаслідок дій чиновників вартість незавершеного житлового будівництва зросла більше ніж на 100 млн грн. Сотні мільйонів гривень з бюджетних коштів перераховувалися на рахунки забудовників з метою оплати житла за недостовірними актами.

У результаті за бюджетною програмою 2016-2017 років із 2200 запланованих квартир Міноборони отримало тільки 1083, що складає менше половини від плану. Також держава вимушена сплачувати орендоване житло для тих військових, які поки не отримали квартир: на це було витрачено понад 670 млн грн за два останні роки.

Загалом Рахунковою палатою було визначено, що 638,4 млн грн було витрачено через нерезультативне та неекономне використання коштів, а це свою чергу складає більше ніж половину використаних за останні два роки асигнувань.

 Міноборони звинувачують у відсутності стратегічного плану дій із забезпечення житлом військовослужбовців, що стоять на квартирному обліку. Натомість кількість останніх за два роки збільшилася з 45 до 47 тис.

Читайте більше тут: «Квартирні аферисти в Міноборони. Вибуховий звіт Рахункової палати»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: